Blauwe bessen zijn supergezond. De blauwe kleur heeft de bes te danken aan de stof anthocyaan. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Redenen genoeg om deze bessen in een lekker recept te verwerken!
Ingrediënten: (4 porties)
- 175 g volkorenmeel
- ½ tl koek- en speculaaskruiden
- 350 ml halfvolle melk
- 1 wit scharrelei
- 2 el arachideolie
- 250 g ricotta
- 150 g verse blauwe bessen
- ½ citroen
Bereidingswijze:
Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is.
Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min.
Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.
NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer de volkorenflensjes in de clublijst.
Voedingswaarde
Per portie: 268 gram
Kilocalorieën: 403
Koolhydraten: 44 g (gerecht bestaat voor 44 % uit koolhydraten)
Eiwit: 15 g (gerecht bestaat voor 15 % uit eiwitten)
Vet: 16 g (gerecht bestaat voor 36 % uit vetten)
Bron: www.ah.nl