Recept: Volkorenflensjes met blauwe bessen en ricotta
01 mrt
jan

Blauwe bessen zijn supergezond. De blauwe kleur heeft de bes te danken aan de stof anthocyaan. Deze stof heeft een goede werking op hart- en bloedvaten. Daarnaast bevatten blauwe bessen antioxidanten. Deze spelen een belangrijke rol bij het verouderingsproces. Redenen genoeg om deze bessen in een lekker recept te verwerken!

Ingrediënten: (4 porties)

  • 175 g volkorenmeel
  • ½ tl koek- en speculaaskruiden
  • 350 ml halfvolle melk
  • 1 wit scharrelei
  • 2 el arachideolie
  • 250 g ricotta
  • 150 g verse blauwe bessen
  • ½ citroen

Bereidingswijze:

Meng met een garde het meel, de koekkruiden, melk en het ei tot beslag.
Verhit telkens 1 tl olie in een koekenpan en schep steeds een ½ soeplepel beslag in de pan. Draai de pan rond zodat de bodem bedekt is.
Bak het flensje 2 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai om en bak nog 1 min.
Herhaal met de rest van het beslag.
Serveer de flensjes met de ricotta en blauwe bessen. Boen de citroen schoon en rasp er wat van de citroenschil over.

NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer de volkorenflensjes in de clublijst.

Voedingswaarde

Per portie: 268 gram
Kilocalorieën: 403
Koolhydraten: 44 g (gerecht bestaat voor 44 % uit koolhydraten)
Eiwit: 15 g (gerecht bestaat voor 15 % uit eiwitten)
Vet: 16 g (gerecht bestaat voor 36 % uit vetten)

Bron: www.ah.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.