Een heerlijke zomerse salade “ Pastasalade met kip en gedroogde tomaatjes “
Dit overheerlijke zomerse pasta salade gerecht kan je heel goed als hoofdmaaltijd eten, of als bijgerecht bij de barbecue. Ook voor de lunch is het zeer geschikt en een mooie afwisseling ten opzichte van een broodmaaltijd. De bereidingstijd is ongeveer 25 min.
Door alle groenten krijg je met dit gerecht extra vezels binnen wat ervoor zorgt dat je langer een vol gevoel zal hebben, het is gezond voor je darmen, zorgt ervoor dat koolhydraten uit je eten langzamer in je bloed komen zodat je bloedsuikerspiegel steeds ongeveer hetzelfde blijft, en vezels helpen mee aan een goed cholesterol. De kip en mozzarella zorgen voor de nodige eiwitten (28 %) wat goed is voor sporters en eigenlijk iedereen. Ik zou zeggen, probeer het gerecht uit, en wij zijn daarna weer erg benieuwd wat je ervan vindt!
Ingrediënten voor 4 personen heb je nodig:
- pasta 300 (gram)
- 2 courgettes (225 gram per stuk)
- 1 zakje mozzarella bolletjes (150 gram)
- kip in reepjes (300 gram)
- Peper en zout (snufje)
- tomaten (50 gram)
- peterselie (15 gram)
- ½ pot (140 gram) gedroogde tomaten
- rucola sla (150 gram)
* halveer de hierboven aangegeven hoeveelheden als je het gerecht voor minder personen maakt. Bijvoorbeeld van alles 50% als het je de salade maakt voor 2 personen, en 25% voor 1 persoon.
Dressing voor salade:
- 4 eetl (10 ml per lepel) creme fraiche
- 2 eetl (10 ml per lepel) pesto
- Peper en zout (snufje)
- 1 eetl (10 ml) citroensap
- 1 eetl (10 ml) honing
- 1 eetl (10 ml) witte wijnazijn
Bereidingswijze pastasalade met kip en gedroogde tomaatjes:
- Verwarm je oven op 90 graden.
- Snijd de tomaten in partjes en leg deze op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje olijfolie.
- Hak de peterselie fijn en strooi over de uitgelekte gedroogde tomaatjes uit de pot
- Zet de tomaten met peterselie daarna 20 min in de oven.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar.
- Kook de pasta (zonder zout) volgens de tijd aangegeven op de verpakking gaar.
- Bestrooi de kip met een snufje peper en zout (je kan ook andere kruiden naar smaak hiervoor gebruiken) en bak deze in de pan goudbruin.
- Snijd de courgette in dunne plakjes of gebruik een kaasschaaf hiervoor. Gril ze in de pan met een klein beetje olijfolie aan beide kanten.
- Meng de pasta met de rucola, kip, gedroogde tomaatjes, voeg de mozzarella balletjes en courgette toe en giet de dressing er over. Schep daarna alles voorzichtig door elkaar.
- Serveer de salade lauwwarm, maar het kan ook heel goed koud!
Bon appétit!
Voedingswaarde per portie voor 1 persoon:
Kilocalorieën per persoon = 341 kcal
Koolhydraten: 27,5 gram (32 EN%)
Eiwit: 23,5 gram (28 EN%)
Vet: 14 gram (37 EN%)
NOTE! Om dit gerecht makkelijk in te kunnen loggen in onze digitale voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in onze RWIJK GYM voedingsapp onder “mijn maaltijden” onder de naam
“Pastasalade met gedroogde tomaatjes en kip”.