recept dadelballetjes
29 jun
Robert Havelaar

Een heerlijk tussendoortje “ Dadel Balletjes “ !

Het recept is makkelijk te maken en zo klaar. Je kan het als een snelle vullende snack gebruiken, maar ook als toetje.

Dadels passen in een gezonde voeding. Ze zijn een goede bron van vezels, kalium en vitamine C. Daarnaast verkrijg je uit de havermout ook goede koolhydraten, eiwitten, vezels, B-vitamines en mineralen. Deze twee ingrediënten zorgen dus samen ook voor een gezond tussendoortje.

Benodigdheden voor 14 balletjes

– 120 gram havermout

– 10 verse dadels

– 2 eetlepels volkoren tarwemeel

– 60 gram 100% pindakaas

– 1 tl kaneel

– 1 tl vanille aroma

– 2 blokjes pure chocolade

Bereidingswijze:

  • Pak een blender en doe de havermout, volkoren tarwemeel, dadels, pindakaas, kaneel en vanille aroma erin.
  • Blend tot alle ingrediënten goed samengevoegd zijn. Het beslag moet goed aan elkaar blijven plakken. Dit niet het geval is kan je een tl water toevoegen tot het beslag goed is.
  • Rol het beslag in 14 kleine balletjes en leg ze op bakpapier.
  • Optioneel: Smelt de chocola en drizzle deze over de balletjes.
  • Zet de balletjes voor een uur in de koelkast.

 Macro’s 1 balletje:

  • 70,3 kcal
  • 35,8 EN% vet
  • 13,7 EN% eiwit
  • 46,6 EN% koolhydraten

Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)

 

Wil je meer weten over voeding en een gezonde leefstijl?

Ja, Ik wil graag meer info ontvangen over voedingsadvies en leefstijlcoaching.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.