Frisse lauwwarme couscous salade
16 jul
Robert Havelaar

Deze salade is gezond, lekker en fris voor de wat warmere dagen.

Hij bevat veel groente en zorgt daarmee dat je voldoende vitamines en vezels binnenkrijgt, en het vult goed. Na het eten van dit recept zal je niet snel de neiging hebben om nog wat extra te gaan eten. Daaraan toegevoegd is de salade makkelijk en snel te maken. De hele bereiding is zo gepiept en dit heerlijke gerecht staat binnen een handomdraai op tafel. Waar wacht je dus nog op, maak het klaar en wij horen dan graag wat je ervan vond.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr volkoren couscous
  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 200 gr komkommer
  • 150 gr paprika
  • 100 gr fetakaas (40+)
  •  ½ avocado (90 gr)
  • 10 ml olijfolie

*maak je het recept voor 2 personen halveer je de grammen die hierboven worden aangegeven.

Bereidingswijze van dit recept:

1. Doe de couscous in een (hittebestendige) schaal en voeg kokend water toe totdat de couscous met een laagje onder water staat.
2. Bedek de schaal met aluminiumfolie en laat de couscous 5 tot 10 minuten wellen.
3. Snijd de komkommer, paprika, feta en avocado in blokjes.
4. Haal de folie van de schaal af en schep de couscous om.
5. Breng de couscous op smaak met de olijfolie en kruiden en voeg de gesneden groente toe.
6. Meng alles door elkaar heen, verdeel de couscous over 4 porties, en bon apetite!

Voedingswaarde (per portie):

Calorieën: 350 kcal
Koolhydraten: 31 gr = 27 EN%
Eiwit: 15 gr = 16 EN%
Vet: 27 gr = 50 EN%

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.