Ik kwam dit heerlijk hartige lunch recept tegen bij een gewaardeerde collega van mij uit Baarn. Na het zelf uitgeprobeerd te hebben was ik helemaal om en moest ik dit ook met jullie (mijn nieuwsbrieflezers) delen. Doordat dit gerecht voor 26 % uit eiwitten bestaat zal het je goed en lang vullen (vol gevoel geven). Hierdoor voorkom je dat je gedurende de middag weer evt. iets wil gaan snaaien / snoepen. Naast dat je de wrap zo gemaakt hebt, is het een lekker hartige maaltijd, die voor iedereen te bereiden valt. Dus je hoeft er geen keukenprinses of prins voor te zijn ; )
Voor 2 personen heb je onderstaande ingrediënten nodig:
Ingrediënten voor de wraps met rookvlees
– 2 volkoren wraps (tortilla’s)
– 2 dessertlepels zure room
– 2 grote bladeren ijsbergsla
– 100 gram rookvlees (kan ook met kipfilet, rosbief etc.)
– 8 cornichons (augurkjes)
– eventueel wat fijngesneden chilipeper
– Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze wrap
- Besmeer de wraps met zure room.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Was de slabladeren en dep ze droog.
- Verdeel de bladeren over de wraps en bedek het met de plakjes rookvlees.
- Voeg voor wat meer pit eventueel een klein beetje fijngesneden chilipeper toe.
- Snijd de cornichons in de lengte door en leg ze in de lengte op de wrap.
- Vouw de wrap over de cornichons en rol ze op.
- Snijd wraps doormidden of in vieren.
Bon appétit!
Voedingswaarde per portie voor 2 personen:
Kilocalorieën per persoon = 596 kcal (p.p. 285 kcal)
Koolhydraten: 64,8 gram (44 EN%)
Eiwit: 38,3 gram (26 EN%)
Vet: 17,9 gram (27 EN%)
NOTE! Om dit gerecht makkelijk in te kunnen loggen in onze digitale voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in onze RWIJK GYM voedingsapp onder “mijn maaltijden” onder de naam “Lunch Wrap met rookvlees”.
Bron: Doriene Verzijlenberg – Fytaal