Heerlijke zomerse Pasta Tonijn Salade!
14 aug
Robert Havelaar

Geschikt voor de lunch of bij het avondeten en of bbq.

De koolhydraten en eiwitten zorgen voor goede energie voor het lichaam. De salade bevat veel eiwitten door de tonijn en cottage cheese. Deze aminozuren zijn bouwstenen voor het eiwit in de lichaamscellen. De bereiding is eenvoudig en neemt halfuurtje in beslag. Door middel van cottage cheese als saus te gebruiken, zitten er ook maar weinig vetten in de salade. Dit recept bevat niet alleen goede voedingsstoffen, is makkelijk te bereiden en is ook nog eens ontzettend lekker als maaltijd voor bij de lunch en of diner.   

Benodigdheden voor 1 portie

  • 75 gram volkoren fusilli
  • 100 gram cottage cheese
  • 8 stuks cherrytomaten
  • 30 gram rucola
  • 75 gram tonijn
  • 1 el italiaanse gran padano
  • Kwart rode ui

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta in 9-11 minuten gaar.
  • Snij ondertussen de tomaten en de ui in stukjes en prak de tonijn in kleinere stukjes.
  • Giet de pasta af en laat de pasta afkoelen.
  • Spoel de rucola af.
  • Meng in een kom de pasta, cottage cheese, tomaten, rode ui, rucola en de tonijn.
  • Top af met een eetlepel italiaanse grana padano.

 Macro’s

  • 356 kcal
  • 21,2 EN% vet
  • 45,1 EN% eiwit
  • 29,6 EN% koolhydraten

Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)

Wil je meer weten over voeding en een gezonde leefstijl?

Ja, Ik wil graag meer info ontvangen over voedingsadvies en leefstijlcoaching.

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.