Deze spaghetti bevat veel groenten. Je haalt veel eiwitten uit de spaghetti door de garnalen, wat goed is voor de spieropbouw. Daarnaast zitten er veel goede koolhydraten in vanwege de volkoren spaghetti, die een goede bron van energie zijn voor het lichaam. Naast de koolhydraten bevat de spaghetti ook veel vezels, wat de stoelgang bevordert. En als laatste bevat de spaghetti weinig vetten, door middel van de light variant van de kookroom.
Benodigdheden voor (4 personen)
- 500 ml kookroom light
- 850 ml groentebouillon
- 500 gram broccoli (met stronk, of 300 gram in roosjes)
- 300 gram volkoren spaghetti
- 300 gram diepvries dopererwten
- 1 ui
- 150 gram garnalen
- basilicumblaadjes
Bereidingswijze:
- Schenk de kookroom en de bouillon in een (soep)pan. Roer goed door en breng afgedekt aan de kook.
- Snijdt ondertussen de broccoli in roosjes en pel en snipper de ui.
- Doe de spaghetti in de pan (zo nodig breek deze door de helft), laat de spaghetti zacht worden in de kokende bouillon.
- Voeg de broccoli, de ui en de bevroren dopererwten toe. Breng de bouillon opnieuw aan de kook en zet daarna het vuur lager.
- Snijdt ondertussen de garnalen door de helft. Doe in een pannetje een klein scheutje olie en doe de garnalen in de pan. Haal ze eruit als ze een beetje bruin zijn.
- Als de spaghetti helemaal gaar is zet je het vuur uit en voeg je de garnalen aan de spaghetti toe.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden en strooi er een paar basilicumblaadjes overheen.
Macro’s 1 persoon (350 gram):
- 335,5 kcal
- 27,2 EN% vetten
- 25 EN% eiwitten
- 41,5 EN% koolhydraten
Bron: Susan Hendriks (studente voeding en diëtetiek Haagse hogeschool)