Fruit levert weinig calorieën en veel voedingsstoffen. Het is goed voor de gezondheid en dus ideaal om altijd in huis te hebben als tussendoortje. Maar wat als het fruit ineens sneller (over)rijp is dan verwacht? Bak er een taartje van!
Bakken is de ideale manier om overrijp fruit te verwerken en zo ga je ook voedselverspilling tegen. Daarom geven we je deze maand het recept voor een Aardbeien-havermout taartje.
Ingrediënten voor 2 kleine taartjes:
- 10 (100 g) aardbeien
- 75 gr havermout
- 2 kleine (80 g per banaan) banaantjes
- 1 zakje (8 g) vanillesuiker
- 150 ml karnemelk
- 1 tl (5 g) bakpoeder
- 1 ei (50 g) Snufje zout
Bereidingswijze:
- Maal de havermout tot meel. Hoe grover hoe meer vezels en meer bite.
- Voeg bakpoeder, vanillesuiker en zout erbij.
- In mengkom de banaan met ei en karnemelk mixen.
- Doe de droge en natte ingrediënten bij elkaar.
- Vet een bakvorm of de bakvormpjes in.
- Halveer de aardbeien.
- Verdeel de aardbeien over de vorm(pjes) en hier daar beslag overheen.
- Zet 25-35 min in de oven op 200°.
- Even aflaten koelen en uit vormpjes halen. Ook de volgende dag nog lekker met kwark en fruithagelslag.
Per taartje van 320 gram
Kilocalorieën: 321 kcal
Koolhydraten: 52 g
Eiwitten: 12,1 g
Vetten: 5,3 g
* Dit gerecht bestaat voor 15 % uit eiwitten, 15 % vetten en 65 % uit koolhydraten.
NOTE: Om dit gerecht makkelijk te kunnen loggen in je voedingsdagboek, hebben we deze opgenomen in de clublijst. Ga naar: https://healthcoachplus.virtuagym.com/, kies voeding (appeltje) en selecteer “Aardbeien-havermout taartje” in de clublijst.
Bron: Doriene Verzijlenberg, www.fytaal.nl09