12 feb
jan

Gebakken havermout ontbijt – gezond, lekker en energievol!

Start je dag met een krachtige, voedzame en heerlijke keuze: zelfgemaakte havermout! Dit veelzijdige ontbijtrecept is niet alleen snel en makkelijk te maken, maar zit ook boordevol voedingsstoffen die je de hele ochtend energiek houden.

Havermout is een bron van langzame koolhydraten, vezels en essentiële vitamines, waardoor het je bloedsuikerspiegel stabiliseert en je je langer verzadigd voelt. Gecombineerd met een mix van jouw favoriete toppings zoals vers fruit, noten, zaden of een vleugje honing, wordt het een perfecte balans van smaken en texturen. Bovendien biedt de gebakken variant een heerlijk warm en geurend begin van je dag, perfect voor de wintermaanden of gewoon voor die extra knusse ochtend vibe.

Of je nu op zoek bent naar een makkelijk doordeweeks voedzaam ontbijt of iets speciaal voor in het weekend, gebakken havermout is een perfecte keuze. Je kunt het van tevoren maken en het zelfs invriezen voor later. Het biedt niet alleen comfort, maar ook een flinke dosis energie voor je dagelijkse bezigheden.

Waarom gebakken havermout?

  1. Gezond en voedzaam: Rijk aan vezels, eiwitten en essentiële vitaminen en mineralen.
  2. Flexibel: Pas het recept aan naar jouw smaak met ander fruit, noten, zaden of specerijen.
  3. Verhoogt de energie: Door de langzame koolhydraten voel je je langer verzadigd en energiek.
  4. Makkelijk te bereiden: Maak het van tevoren klaar voor een snelle ochtend of geniet er later van!

Kan je ons even laten weten of dit gebakken havermout recept je nieuwe favoriete ontbijt recept is geworden? Het is gezond, voedzaam en onweerstaanbaar lekker!

Ingrediënten gebakken havermout

  • 80 gram havermout
  • 40 gram amandelen
  • 200 ml. ongezoete amandelmelk
  • 1 grote (165 gram) of 2 kleine banaan(en)
  • 60 gram blauwe bessen (diepvries)
  • 2 tl. (5 gram p/t) pindakaas
  • 1 tl. (5 gram) kaneel
  • halve tl. (2 ½ gram)bakpoeder

Benodigdheden:

  • Oven
  • Ovenschaal

Tijd om het te bereiden:

  • 10 minuten voorbereiding
  • 20 minuten kooktijd

Verhouding van kilo calorieën en macronutriënten:

  • Recept is voor 4 portie(s)
  • 205 kilocalorieën per portie
  • 6,5 gram eiwitten (EN% 13)
  • 24,5 gram koolhydraten (EN% 48)
  • 8,8 gram vetten (EN% 39)

Bereidingswijze gebakken havermout

Stap 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2. Weeg 40 gram amandelen en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit samen met de andere droge ingrediënten: 80 gram havermout, 1 tl kaneel en een ½ tl bakpoeder.
Stap 3. Prak de helft van de banaan in een kom en meng samen met 200 ml amandelmelk en 2 tl pindakaas. Eventueel kun je dit ook mengen in een blender.
Stap 4. Voeg de droge en natte ingrediënten samen en roer hier de blauwe bessen doorheen. Giet het mengsel in een ovenschaal en leg als laatste de overige banaan in plakjes op het mengsel.
Stap 5. Bak het geheel 15 a 20 min in de oven. Je ontbijtje is perfect als het mengsel niet meer nat is maar ook zeker niet uitgedroogd.
Stap 6. Maak het extra lekker met een schepje pindakaas bovenop je warme ontbijt.

Tip: Wil je er extra eiwitten bij? Serveer met je favoriete kwark, Skyr of Lindahls Kvarg en voeg daar dan nog eventueel een half schepje proteïnepoeder aan toe.

Bon appétit!

Kan jij hulp gebruiken bij de invoering van een gezond voedingspatroon?  Meld je dan aan voor een gratis voeding- en leefstijladviesgesprek t.w.v. € 95,-

Aanmelden gratis voeding- en leefstijladviesgesprek t.w.v. € 95,-

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

    Kies je korting